Bij Yourticketprovider is het mogelijk om tickets 100% veilig door te verkopen. De koper krijgt na betaling een nieuw uniek ticket en de tickets van de verkoper worden ongeldig.

Unieke voordelen van deze dienst:
-Voor verkopers is deze dienst GRATIS.
-Kopers weten 100% zeker dat ze een geldig ticket kopen.

Hoe werkt het?
Als de organisatie tweedehands verkoop toestaat, dan zie je rechtsonder de tickets een link "tweedehands tickets?":

Koop Tickets

Na het klikken op "tweedehands tickets" zie je een pagina met een knop om je tickets te verkopen en daaronder zie je alle tickets die op dit moment te koop staan:
Om tickets te kopen vink je 1 of meer tickets aan en betaal je via iDeal. Na betaling ontvang je nieuwe tickets per mail. De originele tickets van de verkoper worden ongeldig gemaakt en zijn daarna niet meer zichtbaar in deze lijst.

Verkoop Tickets

Na het klikken op de "verkoop tickets" button moet je het email adres waarmee je je tickets hebt gekocht en het referentienummer van de aankoop invullen. (deze kan je vinden in je mail en op je bankafschrift). Daarna kom je op de pagina waar je je tickets te koop kan zetten.
Je kan aanvinken welke tickets uit je aankoop je te koop wilt zetten en voor welke prijs. Na het opslaan komen jouw tickets dan in de bovenstaande lijst te staan. Je kan altijd naderhand nog de prijs aanpassen of de tickets uit de verkoop halen.

eTicketbeurs

Om de verkoop verder te bevorderen zijn de tickets ook te zien op het tweedehands ticketplatform www.eticketbeurs.nl/ytp.aspx (zie plaatje): Als een ticket via eTICKETBEURS verkocht wordt verdwijnt het daarna vanzelfsprekend ook uit de yourticketprovider lijst en andersom. (Zodat een tweedehands ticket nooit dubbel verkocht wordt).